Over Goos Design

Doen wat je echt leuk vindt klinkt makkelijk, maar is het lang niet altijd en voor iedereen. En dat geldt ook voor mij. Want wat vind ik nou leuk? En waar ben ik dan eigenlijk echt goed in? Dit zijn vragen waar ik lang mee geworsteld heb.

Ik ben Margo, 33 jaar en mijn allergrootste hobby is haken. Haken heb ik ontdekt in de moeilijkste periode van mijn leven. Toen ik 27 was kreeg ik namelijk een burn-out en een heftige depressie. Na jaren van doorrennen, overvragen, overbelasten en zoveel mogelijk wegstoppen was mijn breekpunt bereikt. Ik kon niet meer. Ik wilde niet meer.  Dit alles, maar ook een reeks heftige gebeurtenissen in de familie en bij mezelf zorgde er al gauw voor dat ik bij de GGZ belandde.

Bij de GGZ viel ik van de ene crisisopname in de andere en zat ik regelmatig in de acute deeltijd om de dagen door te kunnen komen. Hiernaast volgde ik therapieën en behandelingen. Ik moest de zin terug zien te vinden, herontdekken wie ik was en wat ik wilde. Maar ik wilde niks.

Tot ik bij de dagbehandeling een hele fijne activiteitenbegeleidster trof die mij wilde leren haken. Eigenlijk vanaf de eerste poging was ik verkocht. Wat was het toch lekker om met je handen bezig te zijn en je creativiteit hierin vrij te kunnen laten. Wat begon met wat simpele sjaals, ging al snel door tot mutsen, plaids, kussenhoezen en uiteindelijk vesten en truien. In eerste instantie volgde ik patronen en later liet ik mijn eigen fantasie op de vrije loop. En zo werd ik steeds bekender met het haken. Het gaf mij zoveel ontspanning en ik vond het heerlijk om met mijn handen bezig te kunnen zijn.

Toen mijn kasten begonnen uit te puilen met mijn eigen gemaakte creaties besloot ik om aan de slag te gaan voor de mensen om mij heen; familie en vrienden. Hier kreeg ik veel positieve reacties op, wat ook mijn zelfvertrouwen weer een boost gaf. Was dit dan wat ik echt leuk vond? Soms kreeg ik zelfs de aanmoediging om hier meer mee te gaan doen. Kon ik geen webshop beginnen? Maar ik had zo weinig vertrouwen in mezelf en wist niet waar ik zou moeten beginnen dus ik hield de boot jaren af.

Tot ik mijn vriend tegen het lijf liep. Hij zei eigenlijk meteen ‘waarom niet?’ en ‘wat houd je tegen?’. Met zijn hulp en aanmoediging is zo het idee ontstaan voor Goos Design.

“Nu weet ik wat ik echt leuk vind.
Mijn creaties delen en blijven ontwerpen.”

Door de vele beproevingen, waar ik nu met hulp herstellende van ben, is dit voor mij het perfecte werk. Ik doe wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Door het laagdrempelig te houden en op een tempo waar ik me goed bij voel, is dit het pad naar mijn herstel.

Benieuwd waar ik zoal mee bezig ben? Volg mij dan op Instagram of bekijk mijn Winkelpagina.