Flower Power (gratis patroon)

Het is ondertussen alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik neem het me iedere week voor, maar het zijn hectische weken geweest. Het starten van Goos Design brengt veel werkzaamheden met zich mee. Ik wil natuurlijk nieuwe creaties ontwerpen voor nog meer knuffels en haakpatronen, wat veel tijd in beslag neemt. Al is het wel superleuk om te doen.

Daarnaast heb ik endometriose en adenomyose, wat ervoor zorgt dat ik snel ontzettend vermoeid kan raken en veel pijn heb. Dat maakt dat ik vaak minder dingen gedaan krijg in een week dan ikzelf graag zou willen. Ik probeer de pijnen en vermoeidheid zoveel mogelijk onder controle te krijgen met voeding en zorgen voor een goede conditie. Op die manier probeer ik positief te blijven en lekker verder te gaan met alles rondom Goos Design. En tegelijkertijd geeft dat me ook echt energie, omdat ik het zo leuk vind om te doen. Dus, nu weer even gas erop en lekker verder gaan met bloggen!Ik ben de laatste tijd met van alles en nog wat bezig geweest, vooral omdat ik het leuk vind om af en toe even wat nieuws te proberen. Zo ben ik bezig met een aantal nieuwe amigurumi’s, heb ik in een dappere poging geprobeerd schoentjes te haken voor de knuffels (ben nog niet helemaal overtuigd van het resultaat😉), en ben ik ook bezig met sleutelhangers, bloemen en nog veel meer.

Nu leek het me leuk om in deze blog weer een gratis patroon uit te werken. Een beetje met de voorjaarsvibes ga ik hier vandaag omschrijven en met foto’s laten zien hoe je een bloem sleutelhanger maakt. Hartstikke leuk voor aan een sleutelbos, of een hangertje aan bijvoorbeeld een tas. Om cadeau te doen bijvoorbeeld voor Moederdag, of gewoon lekker zelf te houden!
Ik haak het meest met Scheepjes Catona. Voor sleutelhangers, amigurumi’s enzovoorts vind ik dit heerlijk om mee te haken. Daarnaast hebben ze ook heel veel kleuren, waardoor er altijd wel wat leuks tussen zit. De bloem die ik hier ga omschrijven heb ik gehaakt met Bridal White (105), en Yellow Gold (208), maar uiteraard kun je alle kleuren gebruiken die je zelf wilt. Het is een simpele bloem die snel is te maken. Ik heb deze bijvoorbeeld gebruikt bij mijn beer (zie de foto hieronder). Voor de bloem heb ik een 2 mm haaknaald gebruikt.

Laten we beginnen!

Afkortingen:

Mr                   =                      magische ring

V                     =                      vaste

L                      =                      losse

Stk                   =                      stokje

Hv                   =                      halve vaste

Als eerste gaan we het middelste gedeelte haken; de stamper (volgens mij heet dat zo toch?). Dit heb ik met geel gedaan.

1. Begin met een mr met 6 v 6
2. 2 v in elke v 12
3. 2 v in elke 2e v 18

Sluit de toer met in de volgende steek een hv en knip de draad af. Vervolgens hecht je de witte draad aan, maar doe dit twee steken voor de hv die je net hebt gehaakt. Bij toer 4 haak je dan 18 vasten, maar sla je de steek over die schuin onder de hv zit. Op deze manier zorg je ervoor dat de kleurwissel zo min mogelijk zichtbaar wordt.

                             

4. 18 v, eindig toer met hv
5. 3 lossen, *1 stk, 1 l, 2 stk in dezelfde steek*, 1 hv in de volgende steek
6. Herhaal alle stappen van toer 5 tot het einde van de toer

Eindig met een hv en knip je draad af. Werk de draden netjes weg en de bloem is klaar! Je kunt hier een sleutelhanger van maken door de ring aan een van de bovenste steken van de bloemblaadjes te bevestigen.

Hopelijk kunnen jullie iets met dit patroon! Zoals ik al zei, is dit een bloem die wat sneller en vrij makkelijk te maken is. Ik zal binnenkort wat blogs gaan schrijven met leuke, wat kleinere projecten, dus hou de site in de gaten😊

Liefs, Margo

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x