Projecten met een laagje stof erop

Ik heb vaak van die situaties waarbij ik me dan afvraag of ik de enige ben. Van die dingen die je niet bespreekt met anderen, waardoor je er maar vanuit gaat dat je de enige bent die dat heeft of meemaakt. Dat het zo’n ding wordt. Zoals mijn haar wat echt altijd in mijn haakwerk komt te zitten. Ik heb dan het gevoel dat ik net zo erg verhaar als Luna, mijn labrador. Of de vulling van mijn knuffels die dan aan de buitenkant zichtbaar is hoe strak ik ook haak. Ik kijk dan altijd naar mijn werk en vraag me af: ‘Zal ik nu echt de enige zijn die hier last van heeft?’Maar ook van die projecten met een laagje stof erop. Projecten waar ik vol goede moed en trappelend van enthousiasme aan begin. Waarvan ik zeker weet dat ik ze direct ga afmaken, omdat het toch zo’n geweldig idee is. In de praktijk gaat dat bij mij vaak ietsje anders.

Zo kocht ik bijvoorbeeld in november een hoeveelheid wol waar je ‘u’ tegen zegt, omdat ik op het geniale idee kwam om een sprei te haken voor op ons bed. Wij zijn namelijk nog niet zo lang geleden verhuisd en waren bezig met het behangen, verven enzovoorts van alle kamers. Hoe leuk om dan een zelfgemaakt bijpassende sprei te haken. Lekker zelf ontwerpen, zodat het echt iets unieks is. De wol werd geleverd en ik begon laaiend van enthousiasme met het project. Ik zou twee keer per week de voortgang op Instagram posten. Super goede ideeën dus…  Dacht ik… Het enige probleem is dat ik nu dus nog niet eens op de helft ben, en met duizend andere dingen ben begonnen. Zo kwamen er leuke opdrachten tussendoor, maar ook omdat mijn hoofd dan overloopt met inspiratie voor leuke nieuwe projecten. En zo schuift de deken dus steeds verder de toekomst in. Hopend dat ik deze nog af ga maken voor mijn pensioen.
Ook nu ben ik dus met hele andere dingen bezig, zoals haken voor Pasen. Thema-gerichte haakprojecten is ook echt iets wat zo leuk is om te doen. Ik weet het, Pasen duurt nog even maar op deze manier kan ik lekker een voorraadje haken voor op de website.

Ik ben op zoek gegaan naar wat vrolijke kleuren, wat me aan de lente doet denken. Zelf ben ik best tevreden over de resultaten! Het kuikentje wil ik binnenkort als gratis patroon in mijn blog toevoegen. Vind je het dus leuk om deze ook te maken? Hou de blogs dan in de gaten, en daar zal ik, met foto’s, duidelijk beschrijven hoe je dit lieve kuikentje zelf kunt maken!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x